Masterclasses

Head educator is Monique van Wijnbergen, zij werkt al 16 jaar als professioneel, publicerend make-up artist en stylist. De Masterclasses geeft Monique of iemand uit haar team van ervaren gediplomeerde visagisten met een ruime praktijkervaring. Wij verzorgen deze Masterclasses in privé setting met veel aandacht voor de leerling in het Nederlands, Frans of Engels. Heb je interesse in een andere masterclass dan wij nu aanbieden, dan horen wij het graag.

 

Bruidsmake-up Masterclasses

Naast de Vakopleiding Visagie, een all-round praktijkopleiding, bieden wij nu professionele Bruidsmake-up lessen aan voor de visagiste en salons, die zich willen specialiseren. Zeer geschikt voor een ieder met een passie voor bruiden.


Lees meer

Masterclass Bril Make-up / Mature Skin

Heb jij ook regelmatig een klant met een bril of een 50+ klant en zou je graag de kneepjes uit het visagievak willen leren voor de wat rijpere huid? Meld je dan aan voor deze Masterclass.


Lees meer
visagie fotoshoot styling

Fotoshoot Masterclass

Naast de Vakopleiding Visagie, een all-round praktijkopleiding, bieden wij nu professionele Fotoshoot Masterclasses aan, zodat visagistes verder kunnen leren en tegelijkertijd aan een mooie portfolio kunnen werken.


Lees meer

Bekijk ook


Opleiding Grime, Film & Theater Makeup

Op dit moment bieden wij geen Grime lessen aan.
De basis opleiding Grimeren is er voor visagistes en een ieder die droomt over een carrière in de wereld van film en theater.

Tijdens deze opleiding ga je leren om een gezicht te veranderen (grimeren). Je krijgt les van een ervaren docente grime, zij gaat je de kneepjes van het vak bijbrengen. Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Tijdens de opleiding mag je op jezelf werken of neem je elke les een eigen model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo’n 1 a 2 uur huiswerk per week.

 

In deze basis opleiding van 6 weken komen de volgende onderwerpen aan bod: materiaalkennis, penseeltecknieken, kleurenleer, vormenleer, karaktergrime, een grime ontwerp maken, expressie verhogende grime, cabaret, ouderwordingstechnieken, anatomie, travestie, face painting, egyptische grime, het maken van wonden en werken met pruiken. De laatste les krijg je een eindopdracht die gefotografeerd wordt en ontvang je na het goed doorlopen van de cursus een certificaat.

In de visagieschool wordt tijdens de opleiding grime gewerkt met het professionele theatermerk Kryolan. In het werkpakket zitten alle basisproducten die je nodig hebt voor deze opleiding. Wij werken graag met niet te grote groepen om zo een ieder voldoende begeleiding te kunnen bieden.

Kosten & data

Lesgeld

€ 795,-
Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

Werkpakket Grime Kryolan

€ 175,- (incl. btw)

Cursusduur 6 weken, 1x per week les. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, eindfoto en certificaat.

aanvragen

Bekijk ook


Cursus Hairstyling

Heb je altijd al willen leren om haar op allerlei manieren te stylen, dan is dit echt een cursus voor jou! Natuurlijk onmisbaar voor visagistes, die alles willen leren over wat je kunt doen met het haar van je model tijdens fotoshoots, bruidsmake-up, make-up wedstrijden etc. Wij bieden deze lessen aan in privé setting op een dag/tijd naar keuze.

Steeds vaker wordt van een visagiste gevraagd dat je allround bent en ook het haar en de styling kan doen. Je krijgt les van een ervaren bridal hairstyliste. Zij volgt de nieuwste trends op de voet en is zeer ervaren in mooie bruidskapsels.

Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Tijdens de cursus mag je op een kop werken of neem je elke les een eigen model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo’n 1 a 2 uur huiswerk per week.

De opleiding bestaat uit 4 lessen waar verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals: Föhn technieken, verschillende vlechttechnieken, diverse manieren voor het opsteken van het haar, het werken met rollers, touperen, het leren omgaan met een krul & stijltang, extreme kapsels en de laatste trends.

Veel aandacht gaat in de lessen naar het mooi en stevig opsteken op verschillende manieren voor feestkapsels en bruiden. De benodigde apparaten (föhn, stijltang en krultang) hebben cursisten veelal zelf in huis of kunnen zij lenen.

Een hairstyling materialen pakket mogen leerlingen ook zelf verzorgen. Wat heb je minimaal nodig: stylingproducten (volume mousse, texture spray, haarlak ( soft en strong), updo product, droog shampoo, honey curl en een glans finish product) water nevelspray, elastiekjes, haarspeldjes, boucle speldjes, afdeel clips, steekspelden, toupeer kam, haarborstel, pro föhn borstel etc.

De laatste les maak je een totale look (make-up en haar), deze wordt gefotografeerd met de ringlight van Feel Good.

Kosten & data

Lesgeld Cursus

€ 795,-
vrijgesteld van BTW.

Werkpakket Hairstyling

dit mogen leerlingen zelf verzorgen

Cursusduur 4 weken, 1x per week les, data in overleg. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, Hairstyling lesmap, eindfoto en certificaat.

Nieuwe Startdatum

Data in overleg in de ochtend of avond.

inschrijven

Bekijk ook


Privé Cursus Visagie

De (opfris) cursus voor wie werkzaam is in de cosmetica- of kappersbranche, maar ook voor een ieder met interesse in mode en make-up. Wij laten je kennis maken met de wondere wereld van de visagie.

Privé lessen op maat door head educator Monique van Wijnbergen is de ideale optie voor wanneer het voor jou niet mogelijk is om deel te nemen in een reguliere groep. In deze cursus van 4 weken gaan we aan de slag op jouw eigen niveau en leer je make-up technieken die bij jou of bij jouw klanten in de salon passen.

Je leert werken op een model of op jezelf, waarbij kleurenleer, gezichtsvorm herkenning, diverse oog-technieken (naturel, dag en avond, glamour, smokey, etc.) en correcties aan bod komen. Kortom: je leert het creëren van verschillende mooie en trendy make-up’s.

In de visagieschool wordt gewerkt met de luxe huidverzorgende Italiaanse make-up producten van Essential Professional Make-up en het Duitse Kryolan.  De make-up wordt voor de 4-weekse cursisten beschikbaar gesteld door de school. Het is ook mogelijk om een eigen make-up pakket op maat samen te stellen, zodat je thuis ook goed kunt oefenen.

Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Tijdens de cursus mag je op jezelf werken of neem je een model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo’n 1 a  2 uur huiswerk per week.

Het is mogelijk om na de Cursus Visagie door te stromen naar de Vakopleiding Visagie. Je kunt ook de Vakopleiding volgen middels privé lessen.

Kosten & data

Lesgeld Cursus

€ 795,- , 2 uur per les
Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

Professionele Penselenset

€ 125,-
(incl € 75,- cursistenkorting)

Geen werkpakket nodig

materiaal wordt ter beschikking gesteld

Cursusduur 4 weken, 1x per week les. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, Visagie lesmap, digitale eindfoto en certificaat.

Start data

op alle doordeweekse dagen en avonden

inschrijven

Bekijk ook


Vakopleiding Visagie

De Vakopleiding Visagie is een professionele uitgebreide praktijkopleiding. Deze vakopleiding is voortgekomen uit de ANBOS Branche opleiding Visagie. Dit diploma was van 2010 t/m 2014 het eerste en enige landelijk erkende vakdiploma voor visagisten met ondersteuning van o.a. ANBOS. Feel Good is betrokken geweest bij de programma’s en exameneisen. Na onze opleiding ben je een veelzijdig Make-up Artist, die op vele terreinen werkzaam kan zijn.

Head educator is Monique van Wijnbergen, zij heeft een mode/styling achtergrond en werkt al 16 jaar als professioneel, publicerend make-up artist en haarstylist. Zij was 2 jaar achtereen finaliste tijdens de Nederlandse Make-up Awards. Wij kiezen voor privé studenten op een dagdeel naar keuze om zo een ieder een programma op maat te kunnen bieden op een moment naar keuze.

Je krijgt les in make-up voor de particuliere klant, bruidsmake-up, make-up voor fotografie voor bladen, film, modeshows, promotiewerk en TV. Er wordt naast de basistechnieken veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je eigen creativiteit en de geschiedenis van de make-up vanaf 1920 tot nu, make-up voor alle huid typen, mannen make-up, donkere huid make-up, fantasie make-up, catwalk make-up, 3e generatie make-up, bril make-up, diverse trend make-ups en nog veel meer.

Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Bij voorkeur neem je elke les een eigen model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo’n 2 uur huiswerk per week. De Vakopleiding wordt afgesloten met 2 praktijkexamens. Het examenwerk wordt in onze eigen studio gefotografeerd. Wanneer je voor deze examens slaagt, ontvang je het Vakdiploma van Feel Good Visagie. Feel Good Visagie heeft een uitzonderlijk hoog slagingspercentage.

Mogelijkheden na je opleiding: Werken voor jezelf, voor modebladen, modellen bureaus en fotografen, meewerken aan modeshows in binnen en/of buitenland, TV of film opdrachten. Promotie werkzaamheden, demonstratie en verkoop van cosmeticaproducten in parfumerieën, warenhuizen, beautycentra of op beurzen. Als extra service verzorgt Feel Good voor jou als visagist in opleiding stage- en werkbegeleiding tijdens en na het behalen van de opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond sturen wij, bij gebleken geschiktheid en talent, interessante opdrachten door. Wij raden leerlingen aan na de opleiding Visagie een cursus Hairstyling te volgen. Steeds vaker wordt van jou als visagiste verwacht dat je ook het haar kunt doen voor een opdracht.

Kosten & data

Lesgeld

€ 2495,-
Privé Lessen van 2 1/2 uur. Het lesgeld is BTW vrij.

Visagie werkpakket basic

incl. alle benodigde luxe professionele makeup producten: € 595,-

Visagie werkpakket Pro XL

incl. meer luxe professionele makeup producten en koffer: € 1095,-

Professionele Penselenset

voor cursisten met € 75,- korting voor € 125,-

Opleidingsduur 10 weken. Wij werken met Privé studenten. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, Visagie theorieboek, examenkosten, foto’s en het schooldiploma. De Vakopleiding is te betalen ineens of in maandelijkse termijnen.

Nieuwe Startdata

Onze Privé vakopleiding studenten kunnen het hele jaar door starten middels 1 op 1 lessen (dag en tijd naar keuze).

inschrijven

Bekijk ook