De Vakopleiding Visagie is een professionele uitgebreide praktijkopleiding. Deze vakopleiding is voortgekomen uit de ANBOS Branche opleiding Visagie. Dit diploma was van 2010 t/m 2014 het eerste en enige landelijk erkende vakdiploma voor visagisten met ondersteuning van o.a. ANBOS. Feel Good is betrokken geweest bij de programma’s en exameneisen. Na onze opleiding ben je een veelzijdig Make-up Artist, die op vele terreinen werkzaam kan zijn.

Head educator is Monique van Wijnbergen, zij heeft een mode/styling achtergrond en werkt al 15 jaar als professioneel, publicerend make-up artist. Tevens is zij hairstyliste en grimeuse en was zij 2 jaar achtereen finaliste tijdens de Nederlandse Make-up Awards. De lessen geeft Monique samen met haar team ervaren gediplomeerde visagistes.

Je krijgt les in make-up voor de particuliere klant, bruidsmake-up, make-up voor fotografie voor bladen, film, modeshows, promotiewerk en TV. Er wordt naast de basistechnieken veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van je eigen creativiteit en de geschiedenis van de make-up vanaf 1920 tot nu, make-up voor alle huid typen, mannen make-up, donkere huid make-up, fantasie make-up, catwalk make-up, 3e generatie make-up, bril make-up, diverse trend make-ups en nog veel meer.

Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Bij voorkeur neem je elke les een eigen model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo’n 2 uur huiswerk per week. De Vakopleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Het examenwerk wordt in onze eigen studio gefotografeerd. Wanneer je voor deze examens slaagt, ontvang je het Vakdiploma van Feel Good Visagie. Feel Good Visagie heeft een uitzonderlijk hoog slagingspercentage.

Mogelijkheden na je opleiding: Werken voor jezelf, voor modebladen, modellen bureaus en fotografen, meewerken aan modeshows in binnen en/of buitenland, TV of film opdrachten. Promotie werkzaamheden, demonstratie en verkoop van cosmeticaproducten in parfumerieën, warenhuizen, beautycentra of op beurzen. Als extra service verzorgt Feel Good voor jou als visagist in opleiding stage- en werkbegeleiding tijdens en na het behalen van de opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond sturen wij, bij gebleken geschiktheid en talent, interessante opdrachten door. Wij raden leerlingen aan na de opleiding Visagie een cursus Hairstyling te volgen. Steeds vaker wordt van jou als visagiste verwacht dat je ook het haar kunt doen voor een opdracht.

Kosten & data

Lesgeld

€ 1695,-
Het lesgeld is BTW vrij.

Visagie werkpakket basic

incl. alle benodigde luxe professionele makeup producten: € 495,-

Visagie werkpakket Pro XL

incl. extra veel luxe professionele makeup producten en koffer: € 995,-

Professionele Penselenset

voor cursisten met € 75,- korting voor € 115,-

Opleidingsduur 20 weken. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, Visagie theorieboek, examenkosten, 2 foto opdrachten incl. de digitale foto en het schooldiploma. De Vakopleiding is te betalen ineens of in 2 of 5 maandelijkse termijnen.

Nieuwe Startdata

Maandagavond 6 september 2021 van 19:30 - 22:00 uur
en
Woensdagochtend 8 september 2021 van 9:30 - 12:00 uur

inschrijven

Bekijk ook