Vakopleiding Visagie

 

De Vakopleiding Visagie is een professionele uitgebreide praktijkopleiding. Deze vakopleiding is voortgekomen uit de ANBOS Branche opleiding Visagie. Dit diploma was van 2010 t/m 2014 het eerste en enige landelijk erkende vakdiploma voor visagisten met ondersteuning van o.a. ANBOS.   Feel Good is betrokken geweest bij de programma’s en exameneisen. Na onze opleiding ben je een veelzijdig Make-up Artist, die op vele terreinen werkzaam kan zijn.

Head educator is Monique van Wijnbergen, zij heeft een mode/styling achtergrond (o.a. een zaak geleid in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat) en werkt al 15 jaar als professioneel, publicerend make-up artist. Tevens is zij hairstyliste en grimeuse en was zij 2 jaar achtereen finaliste tijdens de Nederlandse Make-up Awards. De lessen geeft Monique samen met haar team ervaren gedipomeerde visagistes met een ruime praktijkervaring.

Je krijgt les in make-up voor de particuliere klant, bruidsmake-up, make-up voor fotografie voor bladen, film, modeshows, promotiewerk en TV. Er wordt naast de basistechnieken veel aandacht besteed aan de geschiedenis van de make-up vanaf 1920 tot nu, make-up voor alle huid typen, mannen make-up, donkere huid make-up, fantasie make-up, catwalk make-up, 3e generatie make-up, bril make-up, diverse trend make-ups en nog veel meer.

Hieronder zie je Feel Good in een filmpje over de geschiedenis van de make-up: http://www.youtube.com/watch?v=txXGfiZhdSY

Elke les starten we met theorie en worden nieuwe technieken voorgedaan en uitgelegd. Bij voorkeur neem je elke les een eigen model mee. Na de lessen mag je foto’s maken van je eigen werk. Reken qua studiebelasting naast het volgen van de lessen op zo'n 1 à 2 uur huiswerk per week. De Vakopleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijkexamen. Het examenwerk wordt in onze eigen studio gefotografeerd. Wanneer je voor deze examens slaagt, ontvang je het Vakdiploma van Feel Good Visagie. Het is ook mogelijk examen te doen in Woerden, je wordt dan getoetst door het onafhankelijke Kwaliteitscentrum Uiterlijk Verzorging. Alle kandidaten moeten slagen voor 3 onderdelen; praktijk, theorie en portfolio. Feel Good Visagie heeft een uitzonderlijk hoog slagingspercentage.

Mogelijkheden na je opleiding: Werken voor jezelf, voor modebladen, modellenbureau's en fotografen, meewerken aan modeshows in binnen en/of buitenland, TV of film opdrachten. Promotie werkzaamheden, demonstratie en verkoop van cosmeticaproducten in parfumerieën, warenhuizen, beautycentra of op beurzen. Als extra service verzorgt Feel Good voor jou als visagist in opleiding stage- en werkbegeleiding tijdens en na het behalen van de opleiding. Als je de opleiding hebt afgerond sturen wij, bij gebleken geschiktheid en talent, interessante opdrachten door. Wij raden leerlingen aan na de opleiding Visagie een cursus Hairstyling te volgen. Steeds vaker wordt van jou als visagiste verwacht dat je ook haar en styling kunt doen voor een opdracht.

Kosten en data van de Vakopleiding Visagie:

. Opleidingsduur 20 weken.

  •Lesgeld € 1595,-. Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.

  •Visagie werkpakket basic met alle benodigde professionele materialen: € 495,- of

  •Visagie werkpakket Professional XL incl. luxe trolley (t.w.v. € 215,- ): € 995,-

  •Professionele Penselenset voor cursisten met € 75,- korting voor € 115,-.

  •De Vakopleiding is te betalen ineens of in 2 of 5 maandelijkse termijnen.

  •Nieuwe startdata:

. Maandagavond 16 September van 19.30 - 22.00 uur

. Woensdagochtend 18 September 2019 van  9.30 - 12.00 uur

. Het lesgeld is inclusief inschrijfgeld, Visagie theorieboek, examenkosten, 2 foto opdrachten incl. de beste digitale foto en het schooldiploma.

 

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Feel Good is geregistreerd bij het CRKBO, een uitvoeringsinstantie van de overheid die nagaat of je een professioneel opleidingsinstituut bent en bij het KWC-UV. Door de registratie kan Feel Good haar opleidingen nu zonder 21 % btw aanbieden. Let op : Je kunt een flink deel van de opleidingskosten van de belasting terugkrijgen.

Mogelijke Uitbreiding (niet verplicht): Aan het eind van de opleiding kun je je aanmelden voor het maken van een showportfolio. Je krijgt verdeeld over 2 à 3 dagen/avonden les in 6 verschillende make-up thema's om zo een mooie portfolio te maken waarmee je kunt laten zien aan potentiële opdrachtgevers wat je kunt op het gebied van make-up. Naast deze portfolio lessen krijg je 12 foto afdrukken op A4 formaat in een showmap.

Kosten: € 195,- excl. btw Wil je niet meedoen met het schooldiploma, maar gaat je voorkeur uit naar het door KWC getoetste examen, dan heb je een verplichte portfolio nodig. Deze moet gemaakt worden op de school, wij ondersteunen dit ook. De extra examen kosten worden bepaald door het Kwaliteitscentrum en betaal je ook aan hen (+_ € 200,-).

Heeft u interesse en wilt u eens komen kijken en kennis maken, stuur ons dan een e-mail klik hier.

Vakopleiding visagie